RSS

Werken

Meer carrièrekansen in Brainport

 

Op zoek naar een uitdagende technische vacature? Een job waarin u als vakman de kans krijgt om uw vaardigheden te tonen, verder kunt u groeien en een bijdrage leveren aan een samenleving die duurzamer, gezonder en veiliger is? Brainport, met Eindhoven als hart, biedt met zijn high tech industrie meer carrièrekansen voor ambitieuze talenten.


Brainport is dé plek voor een hightech carrière. Dichter op het vuur van innovatie kun je niet zitten. In Brainport is de passie voor technologische vooruitgang elke dag voelbaar. Dat betekent: geen werkdag zonder inspiratie. Brainport is afgelopen jaren niet voor niets uitgegroeid tot het kloppende high tech centrum van Europa. Het onderlinge vertrouwen en de manier van samenwerken leiden in Brainport tot succesvolle open innovatie. High tech en design gaan daarbij hand in hand met hoogwaardige maakindustrie en ondernemerschap. Dit maakt Brainport als geheel meer dan de som der delen en een regio die daardoor meer aansprekende banen biedt voor technici op alle niveaus.

 

Hotspots als High Tech Campus Eindhoven en de campus van Eindhoven University of Technology hebben een grote aantrekkingskracht op kenniswerkers uit binnen- en buitenland. En de high tech maakindustrie biedt volop carrièremogelijkheden voor talent uit het WO, hbo en mbo. In Brainport kun je werk en collega's vinden die aansluiten bij je persoonlijke interesse en vaardigheden.

Lees verder
Er zijn op dit moment geen actuele bijeenkomsten.

Eindhovense Nordeon Group neemt lichtmerk Wila over

EINDHOVEN - De Nordeon Group uit Eindhoven versterkt zijn positie...

Lees artikel

Het nieuwe Philips HealthTech: Het ziekenhuis komt bij u thuis

EINDHOVEN - In het jaar dat Philips 125 jaar terug met licht het...

Lees artikel

Creative Lab Brainport koppelt bedrijven aan studenten

EINDHOVEN - Creative Lab Brainport (CLB) gaat studenten inzetten...

Lees artikel

20141007 square banner 200x2002

Subsidie voor arbeidsmarktprojecten Brainport

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt ruim 2,3 miljoen euro beschikbaar voor een sectorplan voor de arbeidsmarkt in de Brainportregio. De bijdrage komt ten goede aan projecten waarin 740 deelnemers naar een (andere) werkgever worden begeleid. Werkgevers, werknemers en overheid werken hierin nauw samen. Totaal is met de uitvoering 4,6 miljoen euro gemoeid.

Lees verder

Met Minister Ploumen naar Beieren

Op 13 en 14 april bezoekt de Nederlandse Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen de Zuid-Duitse deelstaat Beieren, meer specifiek de regio’s Neurenberg en München. Het bedrijvenprogramma van de missie voorziet in matchmaking, gekoppeld aan thematische seminars, netwerkactiviteiten en bedrijfsbezoeken.

Lees verder

Eindhoven Airport realiseert 10% groei 2015

Eindhoven Airport realiseerde over het jaar 2015 een passagiersgroei van 10% ten opzichte van 2014. 4.333.000 passagiers maakten gebruik van de luchthaven; 407.000 meer dan in 2014 (3.926.000 passagiers). De groei in het aantal vliegbewegingen in 2015 is 5%, 30.360 vliegbewegingen in 2015; 28.900 vliegbewegingen in 2014.

Lees verder

Arbeidsmarkt van de toekomst krijgt enthousiast onthaal

Een soepel draaiende arbeidsmarkt waar overheden, bedrijfsleven, werknemers en onderwijs moeiteloos hun weg kunnen vinden en constant beschikken over de meest actuele informatie, om de afstand tussen vraag en aanbod te overbruggen. Welke regio en overheid droomt daar nu niet van? In Zuidoost-Nederland is met de lancering van het arbeidsmarktdashboard dat ideaalbeeld van een digitale, flexibele en transparante arbeidsmarkt van de toekomst een stuk dichterbij gekomen.       

Lees verder

Samenwerken belangrijkste factor om internationaal talent aan te trekken en te behouden

Afgelopen maandag was Yvonne van Hest, programmamanger arbeidsmarkt bij Brainport Development, aanwezig bij BNR nieuwsradio om te praten over het aantrekken en behouden van internationaal talent in de Brainport regio. 

Lees verder

Doe mee aan de ASML Young Makers Award 2016

Ben jij een jonge, innovatieve ondernemer met visie? En heb je in jouw jonge carrière al een technisch product met maatschappelijke impact ontwikkeld? Doe dan mee aan de ASML Young Makers Award: een jaarlijkse prijs voor een jonge, veelbelovende start-up in de Brainportregio die de maakindustrie betekenis geeft. Deze start-up is jonger dan 30 jaar, staat ingeschreven bij de KvK en heeft nu al een technisch product ontwikkeld waarmee hij/zij maatschappelijke impact maakt.

Lees verder

Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven kondigt zijn vertrek aan

Burgemeester Rob van Gijzel heeft aangekondigd zijn werk als burgemeester te willen neerleggen. Hij heeft de gemeenteraad op dinsdag 1 december over zijn voornemen geïnformeerd. Zijn streven is om aan te blijven totdat zijn opvolger is geïnstalleerd, naar verwachting rond 1 september 2016.

Lees verder

Brainport meets Brainport bindt partijen

Het Techniekhuys in Veldhoven bood maandag 23 november onderdak aan de jaarlijkse Brainport meets Brainport. Een informele ontmoeting tussen mensen van diverse pluimage uit ´het veld´ van vooral regionale overheid, onderwijs en bedrijven. Met korte ´interviews´, puntige voordrachten en een uitgekiende Brainportquiz zat de vaart er goed in. De bijeenkomst leverde deelnemers in hoog tempo nieuwe inzichten en contacten in het Brainportnetwerk op.

Lees verder

20 jonge ontwerpers en ontwikkelaars pitchen aan bedrijvennetwerk ASML

Kick off new talentontwikkelingsprogramma Smart Design to Market op 17 november

Smart Design to Market (SDtM) is een nieuw talentontwikkelingstraject voor net afgestudeerde ontwerpers en ontwikkelaars uit Noord-Brabant. 20 jonge deelnemers van diverse opleidingen in Noord-Brabant pitchten op dinsdag 17 november hun projecten aan bedrijven uit het netwerk van ASML, één van de medeoprichters van SDtM samen met de provincie Noord-Brabant en Eduventure.

Lees verder

Organisatie TCI conferentie 2016 in Brainport officieel van start

Op de afsluitende vrijdag van de TCI Global Conference 2015 in Zuid-Korea, heeft het organiserende team van de 2016 editie traditioneel de vlag overgedragen. Van 7 tot 10 november 2016 vindt de wereldwijde conferentie rond clusters en economische ontwikkeling in Eindhoven plaats. 

Lees verder

GLOW 2015 - Lithography World ASML

Kennisfestival Leren in Brainport

Nieuwjaarsbijeenkomst van de Brainport regio 2016: The New Horizon – What’s Next?

Het einde van het jaar 2015 nadert. Veertien bedrijven en organisaties zijn daarom volop bezig met de organisatie van een wederom spetterende editie van The New Horizon: dé nieuwjaarsbijeenkomst van de Brainport regio. Deze bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 5 januari 2016 van 16.00 tot 19.00 uur in het Evoluon in Eindhoven. 

Lees verder

Kennisfestival over onderwijs van de toekomst

Het eerste Kennisfestival ´Leren in Brainport´ is uitgedraaid op een groot succes. In het Evoluon voerden enthousiasme en passie voor het onderwijs de boventoon. Ruim duizend docenten kwamen 13 en 14 oktober bijeen om hun kennis, ervaring en ideeën te delen. Het zorgde voor een bruisend inkijkje hoe het onderwijsveld met allerlei nieuwe ideeën en methodes scholieren beter voorbereidt op hun toekomst.

Lees verder

Dutch Design Week: What If

‘What if...’ is het thema van Dutch Design Week (DDW) 2015. De organisatie van het grootste designevenement in Nederland eert en benadrukt daarmee de verbeeldingskracht van ontwerpers. De DDW is een ontwerpfestival vol superlatieven. Met 2400 deelnemers, verspreid over 80 locaties en 120.000 bezoekers ontstaat een ongekende dynamische sfeer in Eindhoven. Daarmee draagt de veertiende editie op grootse wijze bij aan de uitstekende naam van Brainport als internationale hotspot voor design.

Lees verder

Digitale arbeidsmarkt van de toekomst komt eraan

De TomTom voor de regionale arbeidsmarkt in Zuid-Nederland is in aantocht. Onder regie van Brainport 2020 wordt gewerkt aan een digitaal dasboard waarop alle relevante gegevens over de arbeidsmarkt beschikbaar komen voor overheden, bedrijven, het onderwijs en de beroepsbevolking. Eind dit jaar is een eerste concept hiervan operationeel. ‘Zonder de goede informatie verdwalen werkzoekenden en bedrijven op de arbeidsmarkt. Veel menselijk kapitaal blijft daardoor onbenut. Door het dashboard willen we bereiken dat de juiste mensen met de juiste kwalificaties, op het juiste moment in de juiste aantallen op de juiste plaats terecht komen in bedrijven. Dat is in het belang van alle betrokken partijen en goed voor de economie’, aldus Ton Wilthagen, de hoogleraar arbeidsmarktstudies van de universiteit van Tilburg die als kartrekker van dit project fungeert.

Lees verder

ASML stort studenten in het hart van de chip

Een strakke wit-zwarte fauteuil en een groot scherm in een verder kale container. De uitdaging: jezelf zo snel, koelbloedig en nauwkeurig mogelijk een weg banen door de structuren van een chip. ASML is 'on tour' met zijn Precision Game; op het TU/e-terrein maakte de spelcontainer van de chipmachinefabrikant zijn eerste stop.

Lees verder

Nieuwe openstelling OPZuid 1B1 per 1 november

Het Operationeel Programma Zuid-Nederland 2014-2020 (OPZuid) wordt per 1 november opnieuw opengesteld voor de indiening van projecten in het kader van investeringsdoelstellingen 1B1 Versterking innovatiesysteem. Er is een bedrag van 10 miljoen euro beschikbaar voor deze call. Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend van 1 november tot en met 29 februari 2016 via de EFRO-webportal.

Lees verder

Vueling start vluchten vanaf Eindhoven Airport

De Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling heeft dinsdag 8 september aangekondigd om met ingang van april 2016 vluchten te gaan uitvoeren tussen de luchthaven Barcelona El Prat (Spanje) en Eindhoven Airport. Voor Eindhoven Airport betekent dit een nieuwe luchtvaartmaatschappij met een uitgebreid routenetwerk op het Iberisch schiereiland en in de rest van Europa.

Lees verder