RSS

Ondernemen

Versneld starten & groeien in Brainport

 

Wilt u als ondernemer in de high tech industrie de omzet van uw bedrijf vergroten, de kwaliteit van uw product verbeteren of meer vakbekwame technici binnenhalen? Dan is Brainport, met Eindhoven als hart, de aangewezen plek om versneld te groeien. Een innovatief bedrijf starten? Ook dan biedt Brainport u de perfecte voedingsbodem voor een vliegende start.

 

Veel toonaangevende internationale OEM’s, zoals ASML, FEI, DAF, VDL, NXP en Philips gingen u al voor. En honderden spin-offs en start-ups. Samen leggen ze 4 patenten per dag vast! Met  de samenwerkende keten van toeleveranciers, gerenommeerde onderzoeksinstellingen en designers vormen ze een gespecialiseerde open innovatieve gemeenschap die in staat is technologische kennis verder te ontwikkelen en te vermarkten. Innovaties gaan daarom in Brainport sneller en succesvoller naar de markt.

 

Wie zich als ondernemer of bedrijf vestigt in Brainport, treft een inspirerende omgeving aan. Brainport Development, de ontwikkelingsmaatschappij van deze regio,  adviseert innovatieve high tech bedrijven gratis over diverse aspecten van de bedrijfsvoering, zoals het business plan,  financierings- en bedrijfskundige vraagstukken. Zij maakt u bovendien snel wegwijs in de regio en brengt u in contact met relevante partijen. Wist u dat er veel activiteiten en programma’s zijn om starters en groeiers te ondersteunen? Hierdoor vinden ondernemers en investeerders elkaar gemakkelijk en snel. Kijk op business compas voor een totaaloverzicht.

 

Succesvol ondernemen doe je in Brainport

Download de brochure Brainport For Startups

Lees verder
Er zijn op dit moment geen actuele bijeenkomsten.

Onderzoekers TU/e: vooruitgang in medicijn tegen taaislijmziekte

EINDHOVEN - Onderzoekers van de TU/e hebben een mogelijk...

Lees artikel

Eindhoven onderdeel van Startup Fest

Eindhoven - Jack Ma (directeur Alibaba), Tim Cook (directeur Apple)...

Lees artikel

Onderzoek TU/e Scheikunde scoort hoog op wereldlijst

Eindhoven - De TU/e-faculteit Scheikundige Technologie behoort...

Lees artikel

Nemo Healthcare krijgt 4 miljoen euro uit Horizon 2020

Nemo Healthcare uit Eindhoven krijgt 4 miljoen euro subsidie uit het Europese innovatie- en onderzoeksprogramma Horizon 2020. Het geld wordt de komende twee jaar gebruikt om de technische ontwikkeling, klinische validatie en commercialisatie naar een volgende generatie producten te versnellen. Het jonge bedrijf verkoopt sinds twee jaar een innovatieve pleister met sensoren waarmee het welzijn van een baby in de baarmoeder tijdens de weeën nauwkeurig wordt bewaakt. Door problemen eerder te detecteren, worden bevallingen niet alleen veiliger. Het leidt ook tot minder medische (vervolg)kosten.

Lees verder

20140823 banner large NL445-2

20141007 square banner 200x2002

Next Move: jonge bedrijven helpen groeien

Next Move is een nieuw samenwerkingsverband om ervoor te zorgen dat starters, groeiers en het al gevestigde MKB  meer kans van slagen hebben. Om de Brainportregio nog sterker te maken, door mensen met elkaar in contact te brengen, te adviseren, te stimuleren, te coachen en waar mogelijk te financieren. Next Move is van start gegaan na de zomervakantie van 2015 en onlangs officieel herdoopt tot ´Next Move, Realize your success´. 

Lees verder

Preceyes gaat met Britten samenwerken

Preceyes B.V. , spin off van de TU/e, heeft eind februari een overeenkomst getekend met het Engelse Nightstar voor de ontwikkeling van hoge-precisietechnologie voor de afgifte van medicijnen in het oog. Als onderdeel van de samenwerking zal Nightstar het eerste exemplaar kopen van de oogchirurgierobot van het Eindhovense bedrijf Preceyes. De start uop uit Eindhoven sluit hiermee aan bij een indrukwekkend rijtje Med Tech bedrijven uit de Brainportregio die recent met hun innovatieve technologie een doorbraak op de markt realiseerden.  

Lees verder

Sport eXperience brengt sportinnovatie naar "the next level"

Na de eerste succesvolle editie, bouwt Sport eXperience vanaf 29 maart verder met een nieuwe lichting sportinnovaties. Eén keer per week komen maximaal zeven ondernemers bij elkaar om op een gestructureerde wijze te werken aan hun innovatie. Onder deskundige begeleiding worden de innovaties sneller en beter naar de markt gebracht. Na vijf sessies presenteren deze ruwe diamanten hun sportinnovatie aan investeerders en stakeholders.

Lees verder

Creëer je eigen Slimme Stad

Baltan Labotories houdt, samen met VPRO Medialab, Eindhoven Startups Foundation, MAD en Seats2Meet de Eindhovense editie van de Creative Ring Challenge Benelux rond het thema van Smart Society apps. De challenge vindt plaats van 21 tot en met 25 maart en is een buitenkans voor makers uit de creatieve industrie, ondernemers en startups. 

Lees verder

VDL Groep groeit verder in 2015

Voor VDL Groep staat het jaar 2015 wederom in het teken van de groei. De omzet, winst en het aantal medewerkers kenden allen een stijgende lijn. VDL Groep, met het hoofdkantoor en talloze productievestigingen in de Brainportregio, voorziet ook in 2016 gunstige cijfers. Dat blijkt uit de jaarcijfers die de onderneming eind februari publiceerde. Sinds de oprichting in 1953 is het familiebedrijf uitgegroeid tot een onderneming met 87 werkmaatschappijen, verspreid over 19 landen, met ruim 10.500 medewerkers en een omzet van 2,7 miljard euro. De kracht van VDL Groep zit in de onderlinge samenwerking tussen de bedrijven en met partners in de Brainportregio.  

Lees verder

Innovatie en kwaliteit laten Apex International groeien

Apex International is afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot ‘s werelds grootste producent van precisie coating- en inkt-overdracht producten. De raadsleden van de gemeente Bladel en wethouder Economische Zaken Fons d´Haens gingen dinsdag 23 februari bij het innovatieve bedrijf in Hapert langs om te kijken hoe ze deze prestatie leveren. Een kleine delegatie van Brainport Development schoof ook aan voor een rondleiding in de vestiging aan de Metaalweg waar innovatie als vanzelf deel uitmaakt van de bedrijfscultuur.  

Lees verder

Brainport in Bedrijf: Impreglon

In erg veel Duitse auto´s rijdt een stukje Brainport mee. Preciezer gezegd, een verfijnde innovatie uit Deurne. Meestal niet goed zichtbaar met het blote oog, want de technologie ligt vaak verscholen in een stoel, slot of een ander onderdeel. Maar de slimme coatings van Impreglon Surface Technology BV zijn essentieel voor de kwaliteit en functionaliteit waar onder meer Mercedes, BMW, Volkswagen en Audi wereldwijd hun naam mee vestigen. Tijdens de reeks Brainport in Bedrijf wordt duidelijk waarom.

Lees verder

Microsure staat voortaan op eigen benen

Microsure, een gezamenlijke spin-off van de Technische Universiteit Eindhoven en van Maastricht UMC+, staat voortaan op eigen benen. Het bedrijf is bijna klaar met de ontwikkeling van een operatierobot voor ingrepen met uiterste precisie. De robot, die wordt bestuurd door een chirurg, is geschikt voor hersteloperaties die met mensenhanden amper of niet mogelijk zijn. Over twee jaar moet het apparaat, ’s werelds eerste in zijn soort, klaar zijn om gebruikt te worden in  operatiekamers. Microsure behoort hiermee tot de aanzienlijke groep start-ups in de Brainportregio die met innovatieve toepassingen doorbreken in de Health-sector.

Lees verder

Additive Industries finalist prestigieuze IAMA award

Additive Industries behoort tot de drie genomineerden voor de ‘International Additive Manufacturing Award 2016’ (IAMA). De industriële 3D metaalprinter die het Eindhovense bedrijf heeft ontwikkeld, MetalFAB1, wordt hierdoor al vroeg na de lancering, drie maanden geleden, opnieuw in de schijnwerpers gezet.

Lees verder

Provinciale steun voor starters

De provincie stelt dit jaar 2,4 miljoen euro beschikbaar voor leningen aan startende ondernemers met in potentie baanbrekende innovaties. Omdat een innovatief concept geen garantie op succes is, vinden deze bedrijven hiervoor vrijwel nooit financiering op de kapitaalmarkt. Daarom stelt de overheid geld beschikbaar voor het verstrekken van deze leningen aan beginnende bedrijven. Dat maakte gedeputeerde Bert Pauli (Economie) tijdens de Week van de Financiering (15 tot en met 19 februari) bekend.

 

Lees verder

Lijnvlucht Eindhoven – München geopend

Het eerste vliegtuig van Transavia vanaf Eindhoven Airport naar Flughafen München Franz Josef Strauß in München is vrijdagavond 19 februari vertrokken. Met de opening van een lijnvlucht naar München komt er een belangrijke bestemming binnen handbereik van met name de zakelijke reiziger vanuit de Brainportregio. Met twee retourvluchten per werkdag worden de economische banden tussen de Brainport Eindhoven en de regio München verder aangehaald. 

Lees verder

Lola Gielen ontvangt ASML Makers Award met digitaal muziekinstrument

Tijdens het Match Event van Smart Design to Market (SDTM) op vrijdag 19 februari ontving Lola Gielen de ASML Makers Award voor haar ontwerp Neo, een digitaal muziekinstrument waarmee iedereen in staat is om muziek te maken. 

Lees verder

Welke ondernemer heeft de beste visie?

Drie finalisten strijden maandagavond 21 maart in het Parktheater te Eindhoven om de Beste Ondernemers Visie (BOV) Award. Dat zijn Ad en Kees Kuijken (KLG Europe), Eduard Biekens (LouwersHanique) en Frans Huijbregts (Huijbregts Groep). Dagvoorzitter Theo Verbruggen zal tijdens deze avond de ondernemers uitgebreid aan de tand voelen over hun ambities, hun visie op ondernemerschap en de hoogte- en dieptepunten uit hun carrière. Behalve de BOV-Trofee zal voor ook de ASML Young Makers Award worden uitgereikt.

Lees verder

Sportinnovaties pitchen in een klein stadion

De kop is eraf. De eerste vier pitches van het programma Sports eXperience zitten er op. In het SX gebouw op Strijp-S presenteerden dinsdag 16 februari vier deelnemers hun product of idee voor een aantal investeerders, sponsors en een kleine supportersschare. Als het aan Arno Hermans ligt, gaat Sport eXperience straks ‘een klein stadion volspelen’. Volgens de oprichter van het versnellingsprogramma voor start-ups in de sport, is er behoefte aan een platform om sportinnovaties sneller en beter naar de markt te brengen.

Lees verder

Eindhoven en Dresden halen economische banden aan

Foto: Dirk Hilbert & Rob van Gijzel

De gemeente Eindhoven tekent met de Duitse gemeente Dresden een overeenkomst die het makkelijker moet maken voor Nederlandse en Duitse bedrijven om samen onderzoeksprojecten op te zetten op het gebied van micro- en nano electronica/semiconductors. Beide burgemeesters van de steden, Van Gijzel en Hilbert, hebben hierover vandaag een Memorandum of Understanding (MoU) getekend. De zusterorganisaties  High Tech NL in Eindhoven en Cool Silicon/Silicon Saxony in Dresden gaan de afspraken in de MoU uitvoeren.

Lees verder

Opnieuw erkenning voor Eindhoven als “region of the future”

Eindhoven is in de tweejaarlijkse lijst van de Financial Times (de Foreign Direct Investment Index) van steden en regio’s met het beste investeringsklimaat opnieuw als beste kleine regio naar boven gekomen. Op de hoofdlijst is Eindhoven als stad gezakt van plek 3 naar 16. Londen staat al sinds 2006 op nummer 1 op de hoofdlijst, dit jaar op de voet gevolgd door Parijs en – op iets meer afstand – Dublin. Amsterdam is de beste Nederlandse stad op nummer 7. 

Lees verder

Wilting: specialist in maakbaarheid

Eindhoven staat bekend om zijn technologische innovatie van wereldklasse. De stad neemt als hart van de Brainportregio een prachtige positie in binnen het huidige ecosysteem. Om dat zelf eens te ervaren, brachten de raadsleden van Eindhoven, onder leiding van wethouder Staf Depla, een bezoek aan Wilting. Samen met een delegatie van Brainport Development kregen ze begin februari een rondleiding in de vestiging aan de Parmentierweg.

Lees verder