RSS

Leren

Sneller dromen realiseren in Brainport

 

Wil jij als scholier of student jouw toekomstdroom waarmaken? Je verdiepen in een onderwerp en een doorbraak bereiken? Brainport met Eindhoven als hart biedt de beste technische opleidingen van Nederland om dat waar te maken, van mbo tot WO.

 

Brainport gelooft in jongeren met dromen want elke innovatie begint ermee. Er zijn genoeg creatieve uitdagingen voor scholieren en studenten om de samenleving duurzamer, gezonder en veiliger te maken. Een handige app bouwen, organen maken met een 3D-printer, slimme auto's die zelf de files oplossen. Het onderwijs in Brainport biedt ruimte voor verdieping in een technische discipline of verbreding naar andere technische en niet-technische disciplines. In Brainport worden nieuwe vakken aangeboden op het snijvlak van techniek, maatschappij en bedrijfsleven. Studenten en leerlingen kiezen hun eigen optimale route en blijven daardoor gemotiveerd. Ze kunnen rekenen op een rijk scala aan goede stageplekken en werkopdrachten die bedrijven in de regio aanbieden.

 

Het onderlinge vertrouwen en de manier van samenwerken leiden in Brainport tot succesvolle open innovatie. High tech en design gaan daarbij hand in hand met hoogwaardige maakindustrie en ondernemerschap. Brainport wil graag technische vakmensen en ingenieurs opleiden die optimaal kunnen bijdragen aan de maatschappij. De behoefte aan goed opgeleid talent neemt sterk toe, zeker in een vooraanstaande high tech regio als Brainport. Een technische studie in onze regio is de perfecte sleutel tot een succesvolle carrière en de beste route om sneller jouw dromen te realiseren.

Lees verder
Er zijn op dit moment geen actuele bijeenkomsten.

Atlas moet 3D-markt een boost geven

Eindhoven - Om de 3D-printmarkt in Nederland een boost te geven,...

Lees artikel

Eindhovense startup Avular presenteert eerste industriële drone

EINDHOVEN - Op de tweede editie van de TUSExpo, het grootste...

Lees artikel

Creative Lab Brainport koppelt bedrijven aan studenten

EINDHOVEN - Creative Lab Brainport (CLB) gaat studenten inzetten...

Lees artikel

20141007 square banner 200x2002

TU/e hoopt op reuring door SingularityU

 Een ‘grote’ Amerikaanse jongen die in de wijk komt wonen en hier hoe dan ook voor reuring gaat zorgen. Zo omschrijft TU/e-collegevoorzitter Jan Mengelers Singularity University (SingularityU), dat eind mei zijn eerste buitenlandse vestiging opent op Strijp-S in Eindhoven. Over concrete samenwerkingsvormen wordt niet gesproken, maar de TU/e sluit graag vriendschap met de volgens hem veelbelovende “new kid on the block”.

Lees verder

De inschrijving voor de eerste editie van de Young Brainport Summer School is geopend!

De inschrijving voor de eerste editie van de Young Brainport Summer School is geopend. De Summer School vindt plaats van 27 augustus tot en met 3 september 2016 en richt zich op nationale en internationale toptalenten uit het voortgezet onderwijs van 16 - 18 jaar oud die een grote belangstelling voor natuurkunde en technologische ontwikkelingen hebben en de intentie een studie (technische) natuurkunde op academisch niveau te volgen.

 

Lees verder

SingularityU start Innovation Hub in Brainport

Singularity University (SU) heeft woensdag 24 februari haar eerste samenwerkingsverband aangekondigd, te weten SingularityU The Netherlands. SingularityU The Netherlands zal onderwijs-programma’s, tech bijeenkomsten en een Innovation Hub in Eindhoven opzetten, zodat bedrijven, investeerders, NGO's, ondernemers en overheden een up to date beeld hebben van de voortgang en mogelijkheden van exponentiële technologieën met als doel dat men deze inzet en daarmee de levens van miljarden mensen positief beïnvloedt.

Lees verder

Zelfs James Bond zou studie Data Science kiezen

De faculteit Wiskunde & Informatica (W&I) van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) heeft een opmerkelijk filmpje laten maken om studenten te werven voor de nieuwe bacheloropleiding Data Science. Deze studie is opgezet in samenwerking met de Tilburg University en zal in het nieuwe collegejaar worden aangeboden in Tilburg en Eindhoven. 

Lees verder

Lovende beoordeling scheikunde-onderzoek TU/e

De faculteit Scheikundige Technologie van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) behoort tot het selecte gezelschap van meest invloedrijke onderzoeksgroepen wereldwijd op het gebied van chemical engineering. Dat is de conclusie van een visitatiecommissie die het onderzoek op dit vlak onder de loep nam bij de drie Nederlandse technische universiteiten. 

Lees verder

Studie naar zorg op afstand door Tilburg University en Philips

Bijzondere leerstoel Data Science, e-Health and Communication

Dr. Steffen Pauws is benoemd op de bijzondere leerstoel Data Science, eHealth and Communication bij Tilburg School of Humanities. Deze leerstoel en bijbehorend onderzoek op het gebied van effectief gebruik van data en informatietechnologie in de gezondheidszorg wordt mogelijk gemaakt door Philips Research. De leerstoel valt binnen het departement Communicatie- en Informatiewetenschappen. Pauws zal nauw samenwerken met het Tilburg Center for Cognition and Communication (TICC).

Lees verder

Tilburgs kenniscentrum voor innovatie in regionaal recht en bestuur

Tilburg University start een kenniscentrum voor innovatie in regionaal recht en bestuur. Het nieuwe instituut zal door het leven gaan als Tilburg Center for Regional Law and Governance (TiREG). De officiële opening wordt 4 februari verricht door de Noord-Brabantse Commissaris van de Koning Wim van de Donk en  rector magnificus van Tilburg University Emile Aarts.

Lees verder

Leerzame dag voor leerlingen van de Brainport Class of Excellence

 Woensdag 27 januari jl. vond de eerste themabijeenkomst van de Young Brainport Class of Excellence plaats. Deze bijeenkomst stond geheel in het teken van de landbouwsector. In de ochtend brachten de leerlingen een bezoek aan Vencomatic Group waar zij werden meegenomen in de laatste ontwikkelingen op het gebied van innovatieve systemen voor de inrichting van moderne pluimveebedrijven. Vervolgens werden de leerlingen verwelkomd door Jacob van den Borne bij Van Den Borne Aardappelen, die hen alles vertelde over precisielandbouw. De bezoeken gaven genoeg stof tot nadenken voor de case die de leerlingen uitwerkten middels een pressure-cooker methode.

Lees verder

Creative Lab Brainport helpt bedrijven met design

Nieuwe studiepoot krijgt onderdak bij SintLucas Eindhoven

Het Creative Lab Brainport is bezig met de laatste voorbereidingen. De aanvraag voor een nieuwe, creatieve studiepoot gaat eind januari de deur uit naar het ministerie van OCW. Voor het bedrijfsleven in Brainport is er nog een mogelijkheid om aan te haken bij deze bijzondere broedplaats voor creatieve studenten die in september opent. Het Creative Lab Brainport richt zich namelijk op slimme oplossingen voor designproblemen van bedrijven. Ruim tien ondernemingen hebben al ingetekend.

Lees verder

Studenten TU/e mogen los bij de Innovatiecentrale

Het contact was er al langer, maar vanaf dit jaar gaat de TU/e gestructureerd samenwerken met de Innovatiecentrale, de experimenteerruimte op de Automotive Campus in Helmond. Masterstudenten gaan aan de slag om de efficiëntie op de weg te vergroten.

Lees verder

TU/e-studenten laten auto rijden op mierenzuur

Het studententeam FAST van de Technische Universiteit is erin geslaagd om een auto op schaal van een meter te bouwen die rijdt op mierenzuur. Met het gebruik van dit zuur hoopt FAST de sterke punten van elektrische en waterstofauto’s te combineren, maar dan zónder de nadelen. Het zuur is namelijk niet brandbaar, kan niet ontploffen en is helemaal klimaatneutraal. De studenten bewijzen met deze revolutionaire technologie opnieuw dat Brainport behoort tot de koplopers in de wereld als het gaat om slimme, duurzame mobiliteit.

Lees verder

Fontys helpt studenten op weg met octrooi

Studenten aan de Fontys Hogeschool Engineering met een goed idee, kunnen voortaan op begeleiding rekenen om hun intellectueel eigendom te beschermen. De onderwijsinstelling biedt in samenwerking met Octrooicentrum Nederland de mogelijkheid in gesprek te gaan met een octrooiadviseur.

Lees verder

TU/e start met avondcolleges

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) start in februari met avondcolleges. Het oprekken van het lesrooster is noodzakelijk om het onderwijsaanbod goed af te stemmen op de toenemende vraag. De universiteit kampt door het sterk groeiende aantal studenten met een tekort aan collegezalen. Eerstejaars studenten blijven gevrijwaard van avondcolleges.

Lees verder

´Duurzame tegels´ beste idee van Young Brainport Week

Gespannen gezichten vulden de ruimte tijdens de Young Brainport week op het Strabrecht College in Geldrop. Leerlingen van VWO 3 werkten aan vernieuwende ideeën die goed aansluiten bij de elementen van de Brainportregio. Op basis van speciale criteria scanden zij hun school op duurzaamheid. De Young Brainport Week werd op 17 december afgesloten met een pitch voor een professionele jury. De prijs werd uiteindelijk uitgereikt aan de groep met de duurzame tegels. ´Het was een origineel, goed bruikbaar idee met potentie´, vertelde een van de juryleden. De leerlingen wonnen in het kader van duurzaamheid een dopper- fles.

Lees verder

Young Brainport Class of Excellence van start gegaan

De Young Brainport Class of Excellence is van start gegaan! Op maandag 7 december jl. vond de eerste bijeenkomst plaats met 12 leerlingen van de Brainport Scholen. Tijdens deze bijeenkomst leerden de leerlingen elkaar kennen en werd het programma voor de Class of Excellence besproken.

Lees verder

Doe mee aan de ASML Young Makers Award 2016

Ben jij een jonge, innovatieve ondernemer met visie? En heb je in jouw jonge carrière al een technisch product met maatschappelijke impact ontwikkeld? Doe dan mee aan de ASML Young Makers Award: een jaarlijkse prijs voor een jonge, veelbelovende start-up in de Brainportregio die de maakindustrie betekenis geeft. Deze start-up is jonger dan 30 jaar, staat ingeschreven bij de KvK en heeft nu al een technisch product ontwikkeld waarmee hij/zij maatschappelijke impact maakt.

Lees verder

Nieuwe sensor TU/e voor slimme gebouwen

Onderzoekers aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) hebben een bijzondere temperatuursensor ontwikkeld. De piepkleine sensor haalt zijn energie uit de radiogolven van het draadloze netwerk waar hij deel van uitmaakt. Hierdoor hoeft er geen enkele draad naar de sensor en is het vervangen van een batterij niet aan de orde. De komst van dit soort sensoren is een belangrijke ontwikkeling op weg naar bijvoorbeeld slimme gebouwen. Het is een van de vele technologische doorbraken die in Brainport worden gerealiseerd en leiden tot een meer duurzame wereld.

Lees verder

DIFFER officieel van start

Ellen Williams van Arpa - E (links) en staatssecretaris Sander Dekker openden feestelijk het nieuwe gebouw Differ

Onderzoeksinstituut DIFFER is donderdag 19 november officieel geopend. Het gebouw op het TU/e Science Park herbergt 140 medewerkers die zich bezighouden met fundamenteel energieonderzoek. Het doel is nieuwe technologieën te ontwikkelen die fossiele brandstoffen gaan vervangen door duurzame energie. Met DIFFER heeft Brainport een kennisinstelling erbij van internationale allure.

Lees verder

20 jonge ontwerpers en ontwikkelaars pitchen aan bedrijvennetwerk ASML

Kick off new talentontwikkelingsprogramma Smart Design to Market op 17 november

Smart Design to Market (SDtM) is een nieuw talentontwikkelingstraject voor net afgestudeerde ontwerpers en ontwikkelaars uit Noord-Brabant. 20 jonge deelnemers van diverse opleidingen in Noord-Brabant pitchten op dinsdag 17 november hun projecten aan bedrijven uit het netwerk van ASML, één van de medeoprichters van SDtM samen met de provincie Noord-Brabant en Eduventure.

Lees verder