RSS

Investeren

Hoger rendement in Brainport

 

Wilt u efficiënt rendement halen uit uw investering? Brainport, met Eindhoven als hart, bewijst keer op keer dat het mogelijk is. De regio behoort volgens de gezaghebbende Britse Financial Times tot de top drie in Europa als het gaat om het meest gunstige investeringsklimaat. Volgens deze Britse financiële autoriteit is Brainport een uitgelezen plek om te investeren vanwege vernieuwende samenwerkingsvormen en goede internationale verbindingen.

 

Als technologieregio is Brainport onmiskenbaar een succes. Het is niet alleen de ‘slimste’, maar ook de sterkste economische regio van Nederland. Met de hoogste patentdichtheid per hoofd van de bevolking ter wereld worden hier de producten van morgen bedacht. Niet ieder voor zich maar met elkaar. Het onderlinge vertrouwen en de manier van samenwerken leiden in Brainport tot succesvolle open innovatie. High tech en design gaan daarbij hand in hand met hoogwaardige maakindustrie en ondernemerschap.

 

De vele toonaangevende internationale OEM’s, zoals ASML, FEI, DAF, VDL, NXP en Philips en de samenwerkende keten van toeleveranciers vormen een gespecialiseerde innovatieve gemeenschap. Al deze bedrijven, waaronder ook veel innovatieve start-ups, werken samen met kennisinstellingen en overheden maar ook met dienstverleners, klantgroepen en designers, aan het verder ontwikkelen en vermarkten van technologische kennis. Innovaties worden in Brainport veel sneller en succesvoller naar de markt gebracht. Dit maakt Brainport als geheel meer dan de som der delen.

 

Investeren in Brainport is investeren in de toekomst

Lees verder
Er zijn op dit moment geen actuele bijeenkomsten.

20140823 banner large NL475

Investeerders uit Brainport verzekeren toekomst Nemo Healthcare

Nemo Healthcare uit Eindhoven heeft drie miljoen euro opgehaald bij een groep investeerders die zijn verenigd binnen investeringsmaatschappij MEDUON. Het geld wordt in de komende drie jaar gebruikt om de organisatie van Nemo Healthcare uit te breiden en zowel de technologische ontwikkeling van eigen producten alsook de marktontwikkeling verder vorm te geven. Het jonge bedrijf verkoopt sinds twee jaar een innovatieve pleister met sensoren waarmee het welzijn van een baby in de baarmoeder tijdens de weeën nauwkeurig wordt bewaakt. Door problemen eerder te detecteren, worden bevallingen niet alleen veiliger. Het leidt ook tot minder medische (vervolg)kosten.

Lees verder

Nieuwe tender Stimuleringsfonds opengesteld

Het MRE heeft een nieuwe tender voor het Stimuleringsfonds opengesteld. Deze tender sluit op 1 april 2016. Aanvragen kunnen worden ingediend voor projecten die een aantoonbare economisch toegevoegde waarde leveren op het gebied van werkgelegenheid, innovatie, versterking van de concurrentiepositie van de Brainport regio, verbetering van het vestigingsklimaat en/of duurzame ontwikkeling van de regio. Het moet gaan om projecten waarin minimaal twee partijen uit de regio Zuidoost-Brabant samenwerken.

Lees verder

Haal financiering binnen voor uw innovatie project!

De SER Impuls regeling stelt subsidies beschikbaar van max. € 30.000 voor MKB bedrijven die innovaties op het gebied van ‘energie in de gebouwde omgeving en de energiemarkt’ willen realiseren en op de markt brengen. Dien uw aanvraag nu in, want 2017 is het laatste jaar dat u aanspraak kan maken op dit financieringsinstrument!

Lees verder

Eindhoven finalist European Capital of Innovation Award

De gemeente Eindhoven behoort tot de finalisten voor de European Capital of Innovation Award. Een delegatie uit Eindhoven mag maandag 25 januari haar bidbook ‘Enlightening Tomorrow’s Society’ toelichten voor een jury van iCapital in Brussel. Behalve Eindhoven dingen nog acht andere steden mee. Zij gaan onderling gaan uitmaken wie de prijzen in de wacht sleept. Voor de eerste plaats is er, behalve de platformfunctie om uit te dragen wat de innovatieve steden te bieden hebben, een geldprijs van 950.000 euro. De tweede en derde plaats ontvangen respectievelijk 100.000 en 50.000 euro. Op 8 april wordt bekend wie zich dit jaar tot Europese hoofdstad van innovatie mag kronen.

Lees verder

Regionale economische samenwerking werpt vruchten af

De regionale economische samenwerking in Zuid-Nederland neemt in hoog tempo toe. De Regionale Innovatiestrategie voor Slimme Specialisatie (RIS3) die de provincies Noord-Brabant, Limburg en Zeeland samen hebben opgesteld, valt in goede aarde. In totaal is 21,5 miljoen euro OPZuid-subsidie toegekend, verdeeld over 33 projecten.  Hiervan is 15,8 miljoen afkomstig van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en 5,7 miljoen van het Rijk.

Lees verder

VC Desk op High Tech Campus moet starters vooruit helpen

Op de High Tech Campus in Eindhoven gaat vanaf 2016 een centraal loket open waar innovatieve startups terecht kunnen voor ondersteuning en advies op het gebied van financiering. Deze Venture Capital Desk moet binnen vier jaar bijdragen aan een versnelde groei van meer dan honderd start-ups. De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), de High Tech Campus Eindhoven, Holland Innovative en Rabobank Eindhoven-Veldhoven hebben 10 december hun handtekening gezet om dit initiatief te realiseren.

Lees verder

Subsidie voor aanjaagorganisatie Photon Delta

Het ecosysteem in Brainport rondom Geïntegreerde Photonica krijgt een subsidie van 1,2 miljoen euro. Met dat geld wil het samenwerkingsverband Photon Delta de komende vier jaren nieuwe bedrijvigheid genereren, de huidige infrastructuur versterken en het imago van Brainport als wereldleider op het gebied van Geïntegreerde Photonica uitbouwen. Photon Delta is een alliantie van bedrijven en kennisinstellingen in Brainport die zich richten op het ontwerpen en maken van optische chips. Volgens kenners behoort Geïntegreerde Photonica tot de technologieën die gaan zorgen voor een economische revolutie op wereldschaal.

Lees verder

Impuls voor de wetenschap

Dertig Nederlandse bedrijven als Philips, ASML, Océ en AkzoNobel steken met de TU/e €100 miljoen in onderzoek voor economische vernieuwingen. Voorzitter Jan Mengelers noemt het “een geweldige impuls voor de wetenschap en economie, maar ook het oplossen van maatschappelijke problemen.”

Lees verder

Dutch Design Week: What If

‘What if...’ is het thema van Dutch Design Week (DDW) 2015. De organisatie van het grootste designevenement in Nederland eert en benadrukt daarmee de verbeeldingskracht van ontwerpers. De DDW is een ontwerpfestival vol superlatieven. Met 2400 deelnemers, verspreid over 80 locaties en 120.000 bezoekers ontstaat een ongekende dynamische sfeer in Eindhoven. Daarmee draagt de veertiende editie op grootse wijze bij aan de uitstekende naam van Brainport als internationale hotspot voor design.

Lees verder

EHV Summit zet Eindhoven op de kaart als Startup City

Als iemand het Eindhovense startupwereldje heeft geïnspireerd en vormgegeven, is het Victoria Martinez wel. Sterker nog, als de Spaanse in de zomer van 2013 niet had besloten om in Nederland te komen wonen, dan is het nog maar de vraag of er nu een startup foundation met 450 leden in Eindhoven was geweest.

Lees verder

Overheid zet geld in op ICT

Innovatie is een belangrijke voorwaarde voor economische groei. Toepassing van ICT wordt daarbij steeds belangrijker. Daarom komt de komende twee jaar bijna 40 miljoen Euro speciaal beschikbaar voor ICT-onderzoek en innovatie. Dit hebben minister Kamp van Economische Zaken (EZ) en staatssecretaris Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) maandag 5 oktober bekendgemaakt in Delft, tijdens de ondertekening van de innovatiecontracten voor 2016 en 2017.

Lees verder

Europees hoofdkantoor Shimano naar High Tech Campus in Eindhoven

Het Europees hoofdkantoor van Shimano wordt per 1 januari 2017 gevestigd op de High Tech Campus (HTC) in Eindhoven. Vanwege het groeiende belang van een internationaal georiënteerde businessomgeving, de aanwezigheid van jong talent en een sterke focus op innovatie kiest Shimano voor de HTC en de Brainportregio.

Lees verder

Autonome rijlessen op Automotive Campus Helmond

Op de Automotive Campus in Helmond vinden vanaf deze week testen plaats met een elektrische shuttlebus die helemaal zelfstandig gaat rijden. Zonder stuur en pedalen, maar met sensoren, lasers, satelliet-navigatie en een lading computers moet het voertuig autonoom zijn weg vinden. Als de testen en doorontwikkeling goed verlopen, gaat de EZ10 zich in december tussen het reguliere verkeer mengen in Ede en Wageningen. 

Lees verder

StartupDelta in mondiale top-20 voor startup ecosystemen

StartupDelta staat als enige Europese nieuwkomer in de nieuwe ranglijst van het Global Startup Ecosystem. In de top-20 vinden we Nederland terug op plek 19, met meer dan 1900-2600 tech startups en de 5e hoogste Groei Index van de top 20. Formeel heeft opsteller Compass het over Amsterdam, maar de regio is geografisch bepaald door de driehoek Amsterdam-Den Haag-Eindhoven.

Lees verder

Oud-rector TU Eindhoven in dienst van NWO

Het NWO dat meer dan 5600 onderzoeksprojecten aan universiteiten en kennis-instellingen financiert, heeft Hans van Duijn aangesteld als voorzitter van de Permanente Nationale Commissie voor Grootschalige Wetenschappelijke Infrastructuur. De oud-Rector Magnificus van de TU Eindhoven gaat samen met elf andere leden een inventarisatie maken van het totaal aan grootschalige onderzoeksfaciliteiten die voor Nederlandse onderzoekers toegankelijk zijn. De commissie zal het NWO daarna adviseren welke investeringen nodig zijn.

Lees verder

Investeringsronde levert Shapeways 30 miljoen dollar op

Een nieuwe investeringsronde heeft Shapeways 30 miljoen dollar opgeleverd. Dat maakte de voormalige start-up uit Eindhoven eind juni bekend. Het bedrijf, in korte tijd uitgegroeid tot wereldleider op het gebied van 3D printen, zal het bedrag gebruiken om zijn 3D-community, producten en materialen op het internetplatform te vernieuwen en uit te breiden. De investering geeft ook een boost aan de productiefaciliteiten en toeleveringsketen van Shapeways.

Lees verder

StartupDelta.org: visitekaartje en helpdesk voor startups

Maandag 29 juni lanceerden Minister Henk Kamp van Economische Zaken (EZ), Neelie Kroes, startup envoy van EZ en Harry van Dorenmalen, algemeen directeur van IBM het portaal startupdelta.org - het nieuwe visitekaartje en helpdesk voor startups. Het digitale platform geeft inzicht in het gehele startup ecosysteem van Nederland en biedt startups nu ook een volledig overzicht van potentiële investeerders, ondersteuning, fiscale informatie en financiële regelingen.

Lees verder

Startups op de kaart

Registreer uw bedrijf

Meer buitenlandse startups aantrekken en de Nederlandse startups op de kaart zetten én versterken, dat is waar Startup Delta onder leiding van special envoy Neelie Kroes druk mee bezig is.

 

Op 29 juni gaat de vernieuwde webportaal (www.startupdelta.org) online, deze geeft een goed beeld van het startupklimaat in Nederland. Alle startups zijn op een interactieve kaart terug te vinden, als ook investeerders, workspaces, accelerators en incubators.

 

Zorg dat ook uw bedrijf op de kaart staat!

Lees verder

Brainportregio kiest nieuwe economische strategie

Het bestuur van de stichting Brainport heeft maandagochtend 1 juni in het Parktheater te Eindhoven een nieuwe strategie gepresenteerd: Brainport Next Generation. Om ook in de toekomst voorop te blijven lopen als succesvolle hotspot voor hightech maakindustrie en design. Het doel is om Brainport Regio Eindhoven behalve slim en sterk, vooral adaptief te maken om doeltreffend te reageren op de snelle veranderingen in de samenleving en de economische wereld.

Lees verder