In het nieuws

'Zorg-op-afstand'-technologie Philips slaat aan

EINDHOVEN - De belangstelling groeit voor de technologie van Philips waarmee pro-actief vermijdbare ziekenhuisopnames kunnen worden voorkomen.

Lees meer

Studio040 en e52 mediapartners van de DTW

Studio040 en e52 zijn dit jaar mediapartners het van de Dutch Technology Week (DTW). De twee mediabedrijven gaan uitgebreid verslag doen van het evenement om zo het bereik van de techniekweek te vergroten.

Lees meer

IJsbrug studenten TU Eindhoven stort in

Het moest de grootste ijsbrug ooit worden, maar vannacht stortte het gevaarte in. Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven probeerden in Finland een bouwwerk van 35 meter te maken, maar dat is mislukt als gevolg van de dooi."Het is gaan dooien. Daarbij ging het ook regenen, waardoor het ijs helemaal zacht is geworden", zegt Arno Pronk van de Technische Universiteit Eindhoven in het NOS Radio 1 Journaal. Met de ijsbrug hoopten de studenten hun eigen record te verbeteren. In 2014 bouwden ze een koepel van ijs van 30 meter. In totaal werkten 190 studenten van verschillende universiteiten mee aan de brug, over een periode van zeven weken. Volgens Pronk was het weer in het begin goed. "Maar later in de maand vroor het niet meer. Dat het nu zelfs is gaan regenen, daar hadden we geen rekening mee gehouden", zegt Pronk.Het project diende onder meer om studenten te laten werken met ongewone materialen. In dit geval werd ijs versterkt met vezels. De Eindhovenaren voegden cellulose aan het ijs toe, een onderdeel van hout. Pronk geeft de moed niet op. "Het gaat volgend jaar vast wel weer vriezen, dus dan doen we een nieuwe poging."

Lees meer

SRM Solutions, spin-off bedrijf van TU/e, kan superturbo op de markt brengen

EINDHOVEN - Een elektrisch aangedreven turbo die met een snelheid tot 300.000 toeren per minuut de prestaties van de automotor verbetert. Als het aan ir. Daniël Hilgersom ligt wordt zijn bij de TU/e ontwikkelde technologie binnen enkele jaren gebruikt. Gefinancierd met een subsidie van 40.000 euro van technologiestichting STW was de werking al eerder bewezen.

Lees meer

IJsbrug TU/e loopt drie weken vertraging op

Het bouwen van de enorme brug van ijs in Finland, heeft drie weken vertraging opgelopen. Het project van de TU/e studenten duurt wat langer, omdat de temperaturen in het Finse Juuka te hoog zijn. Dat meldt universiteitsblad Cursor.

Lees meer

Het nieuwe Philips HealthTech: Het ziekenhuis komt bij u thuis

EINDHOVEN - In het jaar dat Philips 125 jaar terug met licht het levenslicht zag, neemt het concern afscheid van de bakermat. Wat is de strategie van het nieuwe Philips HealthTech?

Lees meer

Philips in zee met veelbelovende Amerikaanse start-up

Philips gaat in zee met de Amerikaanse start-up Validic. Het bedrijf biedt Philips via een technologieplatform toegang tot gegevens over allerlei apparatuur in de zorg.

Lees meer

TU/e-onderzoek beloond met NWO-subsidies

EINDHOVEN - Drie chemische onderzoeksprojecten van de TU/e krijgen een NEWPOL-subsidie van NWO Chemische Wetenschappen.

Lees meer

'Bio op chip opent miljardenmarkt'

EINDHOVEN - Biologisch onderzoek op celniveau op een chip wordt al jaren gezien als dè toekomst. Omdat het erop lijkt dat die toekomst onderhand is aangebroken verschijnen er veel ondernemingen. Een daarvan is Bionchip, net gestart op de High Tech Campus door Helmonder dr. Peter van Stiphout.

Lees meer

Summa College viert 20-jarig bestaan

Het Summa College bestaat 20 jaar. In april gaat de Eindhovense mbo-instelling het jubileum vieren met een groot feest.

Lees meer