RSS
Food & Technology

Food & Technology

Regio Zuidoost-Nederland is de derde exporterende regio van Nederland in voedselproductie- en verwerking. De meerwaarde van de foodsector voor Brainport Regio Eindhoven ligt vooral in het feit dat deze raakvlakken heeft met technologiegebieden zoals High Tech Systems & Materials en Lifetec & Health.

Lees verder

Gemeenteraad Laarbeek op bezoek bij hightech tomatenkweker Vereijken

De gemeenteraad van Laarbeek bracht op donderdag 22 oktober een bezoek aan tomatenkweker Vereijken, bekend van de Tasty Tom trostomaten. Tijdens de 'Brainport in Bedrijf' tour langs de 21 gemeenten laat Brainport Development raadsleden voorbeelden van typische Brainport bedrijven zien. Hightech is namelijk doorgedrongen tot alle sectoren en juist in onze innovatieve technologieregio plukken ondernemers hier duidelijk de vruchten van. Zo ook de broers Hans en Eric Vereijken en hun neef Gerard.

Lees verder
Food & Technology

Philips opent innovatief onderzoekscentrum voor City Farming op High Tech Campus in Eindhoven

Lichtrecepten op maat voor vers voedsel van hoge kwaliteit

Philips heeft op de High Tech Campus in Eindhoven, een state-of-the-art City Farming onderzoekscentrum geopend onder de naam GrowWise. Onderzoek door Philips levert maatwerk LED-lichtrecepten op die het voor producenten mogelijk maakt de opbrengst te verhogen en het gehele jaar door gezonde en smakelijke groenten te telen. De nieuwe faciliteit van 234 m², één van de grootste ter wereld, concentreert haar onderzoek op het optimaliseren van teeltrecepten voor bladgroenten, aardbeien en kruiden. Andere onderzoeksterreinen betreffen het binnen telen van gewassen die rijker zijn aan koolhydraten, zoals aardappelen en tarwe.

Lees verder

Girlsday brengt meisjes en techniek bij elkaar

Het bedrijfsleven in Brainport Regio Eindhoven zet in de maand april de deuren open voor meisjes van tien tot vijftien jaar. Rondom het landelijke Girlsday op 23 april worden bedrijfsbezoeken en andere activiteiten georganiseerd om de deelname van meisjes in bèta, techniek en ICT in Nederland te vergroten.

Lees verder
Food & Technology

Avure kiest voor Food Tech Park Brainport

Het Amerikaanse concern Avure Technologies heeft een nieuwe High Pressure Processing (HPP) ofwel Ultra hoge waterdruk machine geplaatst op het Food Tech Park Brainport in Helmond. De installatie is in gebruik genomen bij Pascal Processing BV.

Lees verder
Food & Technology

MaxiMaaltje in finale Herman Wijffels Innovatieprijs

Het Eerselse bedrijf SMAAKgeheimen van ondernemersechtpaar Adrie en Miriam van der Loo dingt mee naar de prestigieuze ‘Herman Wijffels Innovatieprijs 2014’. Met hun innovatieve product ‘het MaxiMaaltje’ behoren ze tot de drie finalisten in de categorie Zorg & Welzijn. Het MaxiMaaltje is een smaakvolle maaltijd, speciaal voor mensen met ondervoeding, eetstoornissen of slikproblemen en werd in nauwe samenwerking met Máxima Medisch Centrum (MMC) ontwikkeld.

Lees verder

Nederland scoort het beste met Europees onderzoeksgeld

In de periode van 2007 tot en met 2013 hebben het Nederlandse hoger onderwijs, onderzoeksinstellingen en het bedrijfsleven bijna 3,4 miljard euro Europese financiering weten te verwerven. Dat is bijna anderhalf keer zo veel als Nederland via de EU-begroting bijdraagt. Dat hebben staatssecretaris Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en minister Kamp van Economische Zaken (EZ) aan de Tweede Kamer laten weten.

Lees verder

DTW 2013: Huijbregts Groep

Food & Technology

Food and Freshlab op het Food Tech Park Brainport in Helmond

Food & Technology

Strijd om beste innovatie in agri, food en feed is begonnen

De inschrijving voor de 2013 editie van de Food Valley Award, een initiatief van Food Valley, is geopend. De prijs vertegenwoordigt de innovatie met meerwaarde voor de agri, food en feed sector en is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest begeerde en prestigieuze innovatieprijzen in Nederland.

Lees verder
Food & Technology

Vinding opent weg naar voedselverpakking die versheid bewaakt

Nieuwe plastic elektronica kan wereldwijde voedselverspilling sterk terugbrengen

Miljoenen tonnen voedsel worden jaarlijks weggegooid omdat het 'over de datum' is. Maar de datum op de verpakking is altijd een voorzichtige schatting, waardoor veel voedsel dat nog goed is in de afvalcontainer belandt. Zou het daarom niet handig zijn als de verpakking 'proeft' of het eten nog goed is? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), Universitá di Catania (I), Commissariat à l'Energie Atomique (F) en het bedrijf ST Microelectronics presenteerden afgelopen week in de VS het technische sluitstuk dat dit mogelijk maakt.

Lees verder
Food & Technology

Food Tech Park Brainport

Het Food Tech Park Brainport in Helmond staat dicht bij MKB-ondernemers uit de Food en Technologiebranche in de Brainportregio. Het Food Tech Park Brainport is namelijk ontstaan VANUIT Food ondernemers en staat in dienst VOOR ondernemers. Het park functioneert als een business accelerator die MKB en MKB+ bedrijven helpt om vooruitstrevende kennis of technologische ontwikkelingen om te zetten in commercieel haalbare producten, processen en diensten die zich weer vertalen in economische groei en export.

Lees verder
Food & Technology

De Groene Campus

De Groene Campus is een uniek kennis-, ontwikkelings- en opleidingscentrum, gericht op de ‘groene’ sector, in de breedste zin van het woord. Voeding, gezondheid, ontspanning, design, natuur en omgeving komen hier samen.

Lees verder
Food & Technology

Alcoholvrij bier

In Lieshout wordt een uniek alcoholvrij biertje gebrouwen. Normaal gesproken wordt de alcohol van het alcoholvrij bier op het eind van het productieproces gefilterd. Het biermerk Bavaria heeft het productieproces veranderd zodat er in zijn geheel geen alcohol wordt geproduceerd. Dit zorgt voor een goede en volle smaak.

Food & Technology

Pascalisatie

Pascalisatie is een nieuwe conserveringsmethode in Nederland. Voedsel is van nature aan bederf onderhevig, maar kan door middel van conserveringstechnieken, zoals pasteuriseren (kortstondig verhitten), steriliseren (langdurig verhitten) of toevoegen van conserveringsmiddelen, langer houdbaar worden gemaakt.

Food & Technology

FrieslandCampina

Koninklijke FrieslandCampina is een multinationale zuivelonderneming waarvan alle aandelen in handen zijn van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina, waarbij 14.391 leden-melkveebedrijven in Nederland, Duitsland en België zijn aangesloten.

Lees verder
Food & Technology

FoodConnectionpoint

De Foodsector is al vanouds sterk vertegenwoordigd in Zuid-Nederland en kent een goede internationale concurrentiepositie. Om deze positie te behouden en verder uit te bouwen heeft het regionale Foodbedrijfsleven in Zuid-Nederland het FoodConnectionPoint (FCP) opgericht.

Lees verder
Food & Technology

Eerste hamburger van kweekvlees

Voor het einde van het jaar wordt het eerste prototype verwacht: een hamburger gekweekt vanuit stamcellen. Dat is te zien bij de tentoonstelling 'De Etende Mens' in Eindhoven. 

Lees verder